Hur fotar jag vatten?

ÅKAY!
- Jag fick en frågan för ett tag sen hur jag kan fota så "bra" vattenbilder och här kommer svaret! Först vill jag tacka för att du tyckte att de var fina & nu ska jag försöka förklara hur jag gör.
Först plockar jag fram massa material:
En stor burk/låda/skål whatever som jag vänder uppochner & tar fram skålar i olika färger.
Som bakgrund använder jag olika skärbrädor och här är ett tips:
Vill du att bilden ska bli ljusare men har ingen reflexskärm? Gör som jag! Använd dig utav en genomskinlig skärbräda (den som ligger under den blå på bilden) & sätt en bit folie bakom. (Har tyvärr ingen bild på det just nu.) Men då blir miljön mycket ljusare och det reflekteras.
Såhär ser det ut! Man får sitta otroligt nära som ni ser på bilden & kameralinsen får ganska mycket vattendroppar på sig. Så jag brukar kika på den ibland och torka av det. Ett tips: Knäpp massa bilder på rad eftersom att den ena bilden inte blir den andra lik & de du oftast tror blir bra i kameran blir inte alls så bra som du trodde i datorn. Så blir det oftast för mig iallafall. Plocka inte undan all röra innan du har sett hur bilderna ser ut i datorn, för du kanske måste plåta om några gånger för att bli nöjd.
Här har ni resultatet!
Hoppas ni förstod lite iallafall! Fortsätt fråga om ni undrar någonting! PUSS.

Some creativity.

HEJ PÅ ER!
Jag vet inte om jag har några nya läsare? Om jag har det kan jag berätta att jag ibland får lite kreativitets-kickar. Här är några bilder som jag slängde ihop nyss.

Ringar på vattnet.


LOVE.


Krabbor.

(Dålig skärpa)

Det är faktiskt kul att läsa böcker.

Här ska det bannemig läsas!
Jag har endast läst den till vänster hittills och ska börja med bok nummer 2 nu. SPÄNNANDE.

HEJ PÅ ER.

Priset för bästa uppdateringen går till.... mig! Eller? Nu förstår jag hur mycket tid bloggare egentligen lägger ner på sina bloggar. Jag vill helst inte bli kallad för "bloggare" utan jag vill hellre bli kallad "fotograf". För jag ser inte mig själv som en superbloggare precis, hehe. Nåja, jag ska absolut visa hur jag fotar vatten, ett inlägg kommer I PROMISE. Men inte ikväll kanske. Är allt bra med er? Kommentera gärna om ni undrar någonting. PUSS.

TJAOU.

TJUHU FINISAR!
Jag fick ett önskemål på att jag ska visa hur jag fotar vattenbilder och absolut ska jag göra det. Inte idag bara, lite upptagen, WÄHÄ. Jag är fan inte dum jag, IIHI. Jag kom precis på ett fototips till er som jag ska visa när jag visar hur jag fotograferar vatten. HEJA MIG! Fotade denna bilden nyss, skärpan sitter inte över huvud taget & vattendropparna är pyttesmå. Inte godkänd alls. Men jag orkade inte ett till inlägg utan bilder och med musik, BECAUSE THIS IS A PHOTOBLOG, RIGHT!?

TILDIS TIPSAR OM GRYMMIS-MUSIK!

HEJ TILDISMUSIKBLOGG?
Ehem, nej så kul ska vi inte ha det. Men jag måste bara berätta för er att jag tycker att Bruce Springsteen är SÅHÄR ganska så as bra. Jag tycker att hans låtar borde spelas mer på radio faktiskt.
Här är några grymmisar:



När man var barn.

Det känns som att man vill vara vuxen när man är barn, och barn när man är vuxen.
Denna låten beskriver det ganska bra.

Svar på kommentar!

HALLÅ DÄR KÖP BLÅBÄR!
Fick en fråga på inlägget "Drops".
Fråga: - Vad använder du för objektiv här? Bra bilder!
Svar: - Jag använder mig utav mitt macro-objektiv och eftersom att jag har gjort ett inlägg om min fotoutrustning för inte så längesen så kan ni kolla hur det ser ut. Objektivet fick lite (läs mycket) vattendroppar på linsen, men jag torkade av linsen emellanåt. Jag använde också mitt motljusskydd, inte för att jag vet varför men det kändes bäst så, haha. Hm.. jag har alltid tyckt att det har varit svårt att fota vattendroppar och tycker själv att jag inte har fått till ett klockrent resultat ännu. Om ni vill så kan jag lägga ut en video eller bara göra ett inlägg på hur jag gör (material osv). Men då får ni kommentera det. Hoppas du fick svar! PUSSISAR.

Not okey.

ÅH, kameran och jag var inte alls vänner idag.
Detta var den enda bilden som blev okej, om den ens blev det.

Lätt dagens grymmis.


Kaniner&stenar=samma sak?

Skratta inte åt mig nu..
Jag såg en grå liten krabat längre fram längs vägkanten när jag var ute och gick. Så jag smög på den eftersom att det var uppenbart att det måste vara en liten kanin. Så när jag hade smygit jättenära så såg jag att det var en sten. Kanske ska kolla synen, eller?

Dagens låt.

TJAU SNYGGISAR!
Dagens låt.

Drops.

Testade att fota vatten igen, det är skitkul ju.

MIN FOTOUTRUSTNING.

SÅDÄR JA!
Här har ni min kamera och mina objektiv. Bildkvalitén är ju inte superduper för jag har tagit bilderna med lilla kameran, höhö. Jag har alltså en Nikon D60 med 2 stycken extra objektiv till: Ett tele-70-300 mm. Ett macro 60 mm. Det objektivet som sitter på kameran är mitt "allround-objektiv" som ligger på 55-105 mm. Det finns SÅHÄÄÄÄR många nyare modeller än min, men det funkar bra ändå tycker jag. Men jag ska nog satsa på att byta upp mig till en nyare modell någon gång. Till detta har jag två väskor (en axelremsväska & en ryggsäck), stativ, motljusskydd, lite sladdar, 2 batterier, extra blixt som jag dock inte förstår mig på över huvud taget. Den är till den gamla analoga kameran, men den ska fungera till min ändå.

Lite drömmar.

Tänk er att sitta på en strand på Hawaii i solnedgången med sin bästa vänner och lyssna på musik och skratta, eller vad sägs om att sitta i en Landrover på savannen med kameran i högsta hugg med en lejonhanne 10 meter framför dig. Eller känslan när man tar surfingbrädan och springer ut i vågorna på Bondi beach och känner hur solen värmer på ryggen. Hur låter det att bo i en trädkoja mitt inne i djungeln och höra alla apor som skriker och alla cikador som spelar? Tänk er att gå en promenad i Amazonas djungel och se alla vackra djur och växter, eller glida fram på Amazonasfloden och se sig omkring. Att åka till Peru för att titta på Machu Picchu hade inte heller varit helt fel. Eller tänk er att vandra på den kinesiska muren. Att åka båt och fota valar när de kommer upp för att hämta luft och visar stjärtfenan sådär coolt. TÄNK ER DETTA. DREAMS.

Hummer nummer två.


Water.

Här har ni resultatet på mina vattendropp-foton. Detta är bland de första gångerna jag ger mig på att fota vattendroppar, såååå ah. Ge gärna kritik på bilderna.

WÄWÄ.

Försöker fota vatten right now, men det blir inte ett enda godkänt kort, sanslöst.

Photos.

Ibland kanske det kan se ut såhär:
Vilket konstigt löv som har fallit från träden.

Special song.

Hm.. Jag kommer antagligen uppdatera mer imorgon på eftermiddagen eftersom att jag är upptagen på förmiddagen. EHE, VILLE BARA SÄGA DET. Ni kan få en låt också. Det är någonting speciellt med den, inte för att jag vet vad.


OUTFIT.

HEJ PÅ ER!
Eftersom att mina senaste inlägg har varit så tråkiga utan bilder och allt så får ni en outfit-bild.
SNÄLLT VA?

Shaggy.

Grymmisen fick bli en av Shaggys låtar.
Tänk er en kritvit sandstrand och att du ligger under en palm och hör denna. ÅÅÅÅÅÅÅHH!

Hej på er.

TJA !
Ja.. what to say? Bra uppdatering? nej. Men jag har inte haft en enda minut över idag faktiskt. OUH, hektiskt liv. Det förbättras snart, dessutom har jag inga bilder att visa upp för tillfället. Jag har ju faktiskt sagt att jag ska försöka uppdatera med minst 1 inlägg varje dag, så det kan ni iallafall räkna med. Det kanske dyker upp en grymmislåt senare. PUSS.

Svar på kommentar!

Jag har aldrig fått såhär mycket beröm om mina bilder, åh blir så glad att ni tycker om dem. NI ÄGER. Fick en fråga på vad för kamera jag använder. Klantigt av mig att jag inte har berättat det för er än. Jag har ju i och för sig ett videoinlägg där jag presenterar min utrustning. Men den videon är jag inte så sugen på att ladda upp, ehe. Jag berättar kort och snabbt nu att jag har en Nikon D60 med 3 olika objektiv till. Jag gör ett inlägg med information om kameran & objektiven endast någon dag snarast. Blir så glad att ni kommenterar, fortsätt med det om ni undrar någonting. PUSS SWEETIES.

Summertime.

Titta va långa mina klor var i somras!

GlassälskarN.

TRALALA.. HEJ!
Man kan ju undra hur mycket regn det finns i molnen egentligen. Tur att paraply finns.
IDAG HAR JAG ÄTIT GLASS, WIHO. Små glassar som liknar magnum lite grann. Inga krabbor denna gången.. hehe. Tog en gaffel och jämförde hur fruktansvärt små dom är.

Bara för att säga hej.

ÅH, jag är så dålig på att uppdatera med foton under vardagarna. Men jag har inte så jättemycket tid att ägna åt kameran faktiskt. Det får bli på helgerna, i hope you understand. Ni är grymma. Ville bara skriva ett inlägg till er så det kommer lite nytt på bloggen iallafall. Det ska komma upp en ny design snart här också, så håll ögonen öppna! PUSS SWEETIES.

DAGENS GRYMMIS.

En cover av Lionel Richies låt tror jag. Riktigt go!


Internet, uhu.

HM.. Bra uppdatering? SORRY! Men internet har verkligen sabbat det för mig, jag lovar. Jag ska snart återvända till min kära franskabok så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva till er. Det kommer ett inlägg snarast med "dagens låt". Haha jätteruuuligt.

Blomma.

Jag har inte lika mycket tid att fota nu under vardagarna (inte helg) men jag vill så gärna lägga upp bilder. En fotoblogg ska ju innehålla foton, right? Så jag letade igenom gamla bilder och hittade denna bilden, den har ni inte sett va? Den kanske inte var så vacker, men strunt samma.

MUSIC.

Fina kommentarer på inlägget med förra låten.
Här kommer en till låt från Jason Mraz, what do you think about this?

VAD TUSAN?

Skulle ta lite glass tänkte jag. Jag öppnade frysen och tog ut glasspaketet MEN TROR NI DET LÅG GLASS I ELLER? Det låg infryst krabba i. VAD TUSAN!?

NANANA.

Oj vilken bra låt! Vänta och lyssna tills han börjar sjunga, KANONBRA!

En liten värld.


Kärlek växer inte på träd.


HUMMER.

Någon har visst varit duktig på att uppdatera idag, 4 inlägg? sen när hände det senast?
HUMMER!

Smoothie.

Blev lite hungrig och fixade ihop någonting. Tog lite saker och mixade ihop.

Ingredienser & how to do:
1-2 skopor vaniljglass
lite hallon
lite yoghurt
(mixa ihop)
späd ut med mjölk
sockra lite grann
ställ in i kylen medan du diskar
DONE!

Morning.

Gick upp hyfsat tidigt för att fota idag. Himla fin morgon.
KO-miskt perspektiv.. ha-ha

Moon.


Fågel-foto-promenix.

Tog en promenix med kameran i det vackra vädret och fick ihop dessa bilderna. Jag blev inte så jättenöjd, som vanligt såg bilderna bättre ut i kameran än i datorn, ehe. Det hela började inte så jättebra. När jag skulle knäppa en bild så fungerade det inte. Då hade jag glömt stoppa i batteriet igen efter att det hade suttit på laddning, och utan batteri blir det ju inga bilder? WOAA! Fick vända och fixa det, hehe.

SUMMER.

Förra inlägget såg lite väl kallt ut? SOMMAR FÖR TUSAN! Därför slänger jag in lite goa sommarbilder. ENJOY!

Snowflake.

Jag föredrar sommaren före vintern faktiskt. Det finns mycket mer motiv att fotografera under sommarhalvåret, speciellt om man är intresserad av macro. Här är två macrobilder som jag fotade förra året tror jag det var. De enda bilderna som jag lyckats fånga där en snökristall skiljer sig från de andra och syns så tydligt.

NICE WEATHER.

Hm jaaaaa. Vackert väder, inte sant? SNÄLLA att det kan hålla i sig till helgen så jag kan gå upp tidigt och fota, please. Eller orkar jag gå upp tidigt på en helg, hallå? Måste ha lite nya bilder nu så ni har lite nytt att kika på. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eftersom att jag tror att jag inte har några nya bilder att visa. Jag har ju miljontals bilder, men jag vet inte vilka jag har postat här. Ska koppla in disken och se om jag kan visa er någonting som ni inte har sett. HÖRS SEN SWEETIES.

Ja men cola är ju ganska gott faktiskt.

En liten bit av favorit.

WHAT A BEAUTIFUL DAY.

Vilken soluppgång det var idag, såg ni den? Ljusblå himmel, solen gav ifrån sig ett orange sken och såg ut som en äggula. Solen lyste på de röda löven på träden. HIMLA VACKERT! Ett sådant tillfälle vill man bara sitta rakt upp och ner med kameran i högsta hugg och invänta ögonblicket då man ska knäppa en bild. Idag har uppdateringen inte legat på topp, men jag har varit lite upptagen idag, tyvärr.
SEE YAA TOMORROW !

Grymmis.


PYSSEL-TILDIS.

Snart blir det pyssel!!! Bilderna kanske ger ett litet hum om vad det är för något?
ÅHÅ, jag undrar hur resultatet blir, är ju inte så bra på att sy.. hehehe OUPS.

Att leka med maten.

SAY HELLO TO MR. APPLE AND MR. TOMATO!


Haha, orkar inte.

Säg hej till familjen får.

Grymmis.

Har inga nya bilder att visa än, så här har ni en riktig goding.

Busväder.

Hey, listen!
Har inte uppdaterat med bilder på ett tag, så tänkte att det var dags nu.
Ser ni inte det underbara paradiset på bilderna under? Blir ni inte sugna på att ta ett dopp? Eeh, på bilderna under ser ni Thailand. Regnovädret i Thailand orsakade det här. Om ni kollar på en av bilderna ser ni en "flod", tror ni att den "floden" fanns från början? Nej såklart inte, det var regnet som orsakade den, så vattnet som rinner där i kommer uppifrån bergen. Jag själv var nära på att bli spetsad av ett parasoll i ryggen för att det blåste så mycket. Parasollerna bara flög omkring. Självklart är Thailand så mycket mer än det här, så som:  sol, värme, turkost vatten, god mat och så vidare. Om ni inte har kollat på mina Thailand-bilder så ligger det ett jääättelångt inlägg fullproppat med massa bilder under månad Augusti eller September. Jag har inte fixat kategorier än, heh. Men check it out. Jag la ju aldrig ut bilder på hur det såg ut när det var sånt där busväder i det inlägget, så jag gjorde det nu.
Inte lätt att sola och bli brunis i sånt väder huh?

Ko-miskt.

DAMN IT!
Tänkte fota lite kossor idag, men ibland blir saker inte riktigt som man har tänkt sig. Hm, jaaaaoui. Jag kan inte lova mer uppdatering idag, men jag ska försöka, absolut. Det är det som är det grymma med en fotoblogg; man uppdaterar när man har nya bilder att visa. ASGRYMT. Puss sweeties.

TIPS.

Ett litet tips till er out there! Jag själv tycker det är snyggt med voffligt hår, och för att skydda håret mot vågtångar så fungerar det JÄTTEBRA att duscha håret på kvällen, sedan när det har självtorkat så flätar man håret & sedan så sover man med flätorna. Nästa morgon tar man ut flätorna och BAAAAAM! Snyggt hår! Visst, man kanske inte känner sig så snygg när man går omkring med massa flätor i håret men sedan blir det finfint. Man kan ju variera tjockleken på flätorna till så som man vill ha dem. Jag flätade en lite mindre fläta vid luggen till exempel because i like it. OUSH, behöver fixa mina naglar ser jag.

ALLMÄNT SKITSNACK.

WEÄ!? Vad är det här för väder? Blir så ledsen...
Det går riktigt bra med fotograferingen nu, eller? Eheheuhuh. Det blir bättre, snart! Jag har förresten kommit en bra bit på min kamera som jag bygger, ehe. GRYMT! Ska försöka fota med den när den är klar så ni får se resultatet. Min bloggdesign kommer att uppdateras omgående också, haha! Så det kommer ske lite förändringar här. Jag tycker det är så tråkigt att läsa ett blogginlägg utan bilder men sorry mates. Jag har ingen ny bild att visa för er just nu. WEHÄHU. MJAaAAA, Detta blir nog det första och sista inlägget för idag, mer uppdatering kommer under morgondagen. PUSS SWEETIES.

MADE BY ME.

Detta armbandet har jag pysslat ihop.


MAAAT.

Här har vi en snabbis-test-bild. Ville få med röken på bilden. För att bilden skulle blivit snyggare skulle jag kanske ändrat slutartid & bländare. Om ljusförutsättningarna hade varit bättre hade bilden helt klart blivit.. bättre. Det hade vart snyggare om det låg en grön kvist i soppan också, typ persilja eller någon annan nyttighet. Önska kan man, här är bilden.

Grymmis.

Okej, detta är ännu en grymmis. LOVE.
Kommentera gärna på inlägget under om vad ni vill se.

Vad vill ni se i denna bloggen?

Eh, ja. Vad vill ni se? Inspiration? Foton? Kläder? TELL ME. Det blir så mycket enklare, för jag tor inte ni vill läsa om.. glass? Så KOMMENTERA VAD NI VILL SE.

GLASS OF COURSE.

Mornin' sunshines! ICECREAM!

BLABLABLÖ.

Jag ska få hjälp med min bloggis, WIHO. Nu ska det ske ändringar ska ni få se. Idag har inte varit någon bra bloggdag. Men jag kan lova er en glassbild imorgon, hehe. Åt glass förut och fotade det för det såg så himla gott ut. Men jag glömde självklart att lägga upp bilden, HEJA MIG! Eeeh. Jag känner att det jag skriver inte låter så speciellt bra, bara massa skitsnack så vi säger godnatt nu tycker jag. GODNATT.

Svar på kommentar!

SORRY MATES! Bad update, WÄ. Jag har haft det lite snålt med internet idag, i'm sorry girls n' boys. Men jag fick en kommentar på mina converse vart de är köpta och självklart ska jag svara på det.

Fråga: - Vart har jag köpt mina gröna converse?
Svar: - Jo, det är såhär.. att när jag var på promenad så tänkte jag på skor, haha. Så tänkte jag; Hm.. vad ska bli mina nästa par? Converse? Färg? Så kom jag på det. MILLITÄRGRÖNA CONVERSE! Det är inte alla som har det heller, så det kändes perfekt. Kilade in en snabbis på Johanssons och de hade ett par gröna Converse i min storlek, så jag slog till. Så svaret på din fråga cheyen är Johannsons. Kika där!
PUSS LOVIES !

Grymmis.

Heyeheyeyeyey. Min fotoblogg har förvandlats till en musikblogg, eller? NEJRÅ! Men checka denna godbiten också, bara denna också. SISTA FÖR IDAG! Den må vara knasig i början, men sen äger den totalt.

En riktig skön grymmis.


GRYM KOMMENTAR.

Tack för den super braiga kommentaren jag fick i ett inlägg om min design osv. Jag ska spåna lite på lite nya färger och så. YOU ARE AWESOME DUDES! Hur bra som helst att ni ger mig massa tips, love it ! Åhå, blev så glad, haha. HAJDO SWEETIES.

AWESOME.



If you wanna learn, you gotta try.

Hellau !
Vill börja med att säga att jag inte har denna bloggen för att få så många läsare som möjligt, löjligt. Jag har bloggen för att dela med mig av mina idéer och foton för er som vill se dem, get it? BRA! Hmm.. vad ska jag mer säga? Äh, ni kan få se två bilder istället.

Chill.


Millions of drops.

Det är perfekt foto-väder ute. Visserligen blir det bra bilder när det är strålande sol och blå himmel också.. men det blir så himla stora kontraster mellan ljust och mörkt då. Det är perfekt såhär när det är hyfsat ljust ute, men ändå disigt så det dämpar kontrasterna. Fotade en snabbis och fick fram detta resultatet.

Redigering på G.

Himla fint ljus ute idag, så jag fotade precis a little bit. Ska bara redigera dem så ploppar de upp är snart.

Drops.

Rutinerad skogsmulle tog på sig stövlarna today. Det fanns himla mycket spindelnät i skogen!? Ni kan se själva på bilderna. Jag vet inte vad som är äckligast; att jag såg att det fanns så mycket, eller att det alltid finns så mycket som man inte ser. EUH! Jag såg att det satt världens äckligaste kryp på min arm, tyvärr fick jag världens panik och slog bort den innan jag hann fota den, WÄ.
Här kommer iallafall alldeles nya bilder så ENJOY!

Has no end.

Höst.

Bra bilder, YEY!

Bättre bilder än väntat! WIHO! De ser bra ut i kameran iallafall, vi får se hur de ser ut i datorn. Ibland blir jag jättenöjd med bilderna i kameran, och sedan när jag har fört över dem till datorn finns det ingen bra, haha! Well, visar er resultatet senare.

Batteri på laddning.

Batteriet är på laddning, det säger väl allt? Ja, jag ska fota. Ehe. Vi får väl se vad det kan tänka sig bli för bilder i denna dimman, jag lovar ingenting. Ifall det inte blir bra menar jag, hehe.
JÄTTEKUL INLÄGG, VERKLIGEN!

TJENA!
Roligt att du kikar in på min blogg. Jag startade denna bloggen eftersom att jag fotar väldigt mycket och vill dela med mig av mina foton & idéer. I hope you enjoy it!

RSS 2.0