Nyårsklänning.

Här har ni min nyårsklänning!

Frost.


Mitt foto-år 2011.

Här kommer en liten resumé av mitt foto-år 2011. Det har varit grymt och jag känner själv att jag har utvecklats massor. (Det var svårt att välja ut endast en bild som fick representera varje månad.)

Januari:

Februari:

Mars:

April:

Maj:

Juni:

Juli:

Augusti:

September:

Oktober:

November:

December:


Perfect!

Jag är riktigt nöjd med denna bilden faktiskt. Det ser ut som om den är tagen på sommaren eller utomlands. Skärpan sitter perfekt för en gångs skull & jag kan faktiskt inte komma på någonting som jag skulle gjort annorlunda. GOOD JOB!

Promenad.

Tog en promenix med kameran i det fina vädret.
(Konstiga stenar.)

Just listen to your heart.


Gosig.

Min gosiga tjocktröja.

Svar på kommentar.

Fråga: - använder du ditt macro här?
hur tusan kan du komma så nära ekorren?? ;)
Svar: - Nej, här använder jag mig av mitt tele-objektiv (70-300mm.) Jadu.. jag vet faktiskt inte hur jag kunde komma så nära ekorren, den var snäll och inte skuttade iväg? Jag var ungefär 1,5 meter ifrån den när jag fotade. Förra året var den lilla ekorren på besök och jag lyckades få den på bild då med. (Bilden nedanför.)

Gulle.

Bilderna är inte redigerade i photoshop. (Ja, vissa bilder har inte jättebra skärpa.)

1000 bitar kaos.

Förlåt för att bloggen har fått lida lite, haft annat för mig dessa dagar. Har pusslat ihop ett kaos. Detta pusslet var helt och hållet kaos. Ni ser själva, rena rama cirkusen.

Ormar.

Här har ni en rolig parodi på Kapten Röds låt! Den kan ni lyssna på medan jag pusslar.
(Bloggen kommer bli roligare snart.)

Pussel.

Jag är bra på att uppdatera. Nej det är jag inte. SORRY MINA VÄNNER MEN JAG ÄGNAR MIN TID ÅT ETT PUSSEL NÄMLIGEN. BRB.

Ny kategori!

JAPP, nu finns det en kategori med musiktips!

Mellandagsrea.

Det är nog inget för mig alltså. Människor som beter sig som djur i affärerna, man får ju panik. Mötte en glad kille som kikade ner i sin påse och sa: ÅH VAD JAG ÄR NÖJD! Ja det är ju tur det. Hittade själv en fin stickad tröja, men det var jordens kö till provrummet & den orkade jag inte stå i, så jag provade ute i affären och tröjan var mycket finare när jag inte hade på mig den. Blev så sur när jag hade krånglat så mycket, så var den inte ens fin på. WÄ. Hittade själv ingenting på rean. MEN!!! Jag köpte en fjärrkontroll till min kamera.

Hur grym som helst.


NAMNAM.

Tack min bästaste vän!
Jag älskar hur de luktar, MUMS!

Julnaglar.

Sådär ser mina jul-naglar ut. Slängde bara på ett lager glitter på tipparna (över baslacket) som jag senare tunnade ut ju högre upp på nageln jag kom.

Christmas Eve.

GOD JUL!
Uppdateringen idag kommer väl inte vara den bästa, men vem sitter och läser bloggar på julafton?
Ha en himla bra julafton.

Julkänslor.


.

Nu ska jag städa.

Christmas.


Mina vänner äger.

Igår hade jag så himla roligt med mina vänner va? ÅH VA ROLIGT JAG HADE. (Om ni läser detta så ska in veta hur bra ni är, älskar oss.)
(Har fastnat för denna låten faktiskt.)

I'm gonna travel the world.

(Är inte så jättebra på att måla flygplan, så ska överlåta det till en tatuerare någon gång. Hur fint hade inte det vart att ha ett flygplan på handleden egentligen? Tjusigt.)

GLADER CHOKLADER.

Jag känner mig otroligt glad idag. Jag älskar att skratta, bara så ni vet.
En gammal bild där det ryker lite moln ur koppen.

How to love.

Hejsan mina vänner!
Det är ju snart jul, åhå vad tiden går snabbt vaaa? Tänk vad bra om snön hade varit varm istället för kall egentligen? Då hade det inte gjort någonting att bli mulad. Men det behöver vi inte ens tänka på eftersom att vi kommer att få en grön jul iår. JUPP. Kan tänka mig att alla har massor att göra nu innan jul, ni kanske har märkt att jag inte har haft jättebra uppdatering heller? Men jag försöker i den mån jag kan.
____________________________________________________________________________________
Ingen slår ju Lil Wayne, men Justin Bieber gör denna låten ganska bra tycker jag, (även om originalet är bättre.)

Blue sky.

Här har det inte uppdaterats på hela dagen inte. Den enda anledningen är att jag inte har haft tid helt enkelt. Himla fint väder ute idag hörrni, helt blå himmel och jag tog en bild för er som inte har haft tid att vara ute i vädret. Det var blå himmel nämligen. Jätteblå. Ja, det var nog allt jag hade att säga faktiskt. Jag ska lägga upp en bild på klännigen också. Det gör jag någon dag framöver. Sköt om er!

Svar på kommentarer.

Halli Hallå!
Tänkte svara på lite kommentarer.

Fråga: - ofta det finns så mycket ormar där du bor? :o coola bilder btw! du är GRYM!
Svar: - Allt handlar om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det är så man fångar ögonblicken inom fotografering. Jag vet inte vad du får ut av mitt krångliga svar men.. Tack så mycket, glad jag blir!
_________________________________________________________________________________________
Fråga: - Eller fråga och fråga.. jag har fått en till utmaning! Jag ska fotografera en hare, jappjappjapp.
_________________________________________________________________________________________
Fråga: - kan du inte lägga ut en bild på klänningen?? :)) kram!<3
Svar: - Jo det kanske jag kan. Jag kan tänka mig att många letar efter nyårsklänning nu, det gjorde jag också. Eller nej det gjorde jag inte alls, jag kikade bara lite. Jag tänker dock inte skriva vart den är köpt eftersom att jag inte vill att flera ska ha likdan, hehe.

Julmarknad.


Kepsar.

Jag skrev ju i inlägget under att jag tycker att kepsar är snygga. JAPP det tycker jag. Här är två exempel på kepsar som jag tycker är snygga. Jag älskar färgerna tillsammans på båda kepsarna. Någon gång ska jag införskaffa en utav dehär. Inte för jag vet om jag är en keps-tjej, men man måste ju testa för att se om man är det, visst? JAG SKULLE JU INTE BLOGGA OM KLÄDER OCH MODE EGENTLIGEN JU. OBS! BILDERNA ÄR FRÅN GOOGLE.

Otroligt viktigt.

* Jag undrar varför man får stenar inuti skorna när man går.
* Jag tycker att ormar är vackra och fascinerande.
* Jag tycker det är roligt att gå i klackskor.
* Jag är beroende av lipsyl, (brukar kalla det läppsyl).
* Jag har haft 7-8 mascaror samtidigt. Högst onödigt.
* Jag har en blå stortå-nagel & den börjar ändra färg till alla möjliga.
* Jag tycker att kepsar är snygga.
Vadå random? JUPP. Jag har köpt en nyårsklänning! Sen när köpte jag en klänning sist? Jag är väl ingen klännings-tjej direkt, men jag trivdes verkligen i denna. PERFEKT.

Haha så gullig.


Snow.

Halli Hallå!
Nu är det snart jul & vi har ingen snö, det går ju inte. Det löser vi genom att leta igenom gamla bilder och se hur fruktansvärt kallt det ser ut så glömmer vi längtan efter snö. Eller? Det gör iallafall jag, hehe. Nä men lite snö hade väl varit trevligt nu till jul, sen kan den försvinna igen. 
Hm, nederkanten på bäret i bakgrunden stör lite i bilden kanske, tycker ni också det?

Styrketräning.

HALLÅ HÖRRNI! Snart ska jag plåga mig själv genom att träna lite styrketräning, verkligen välbehövligt.
Här har ni dagens braiga låt också!

Porträttfotografering på G.

Tur att jag fick en kommentar på förra inlägget åtminstone. GREAT! Då är det porträttfotografering som står på schemat. Någon frivillig som vill ställa upp som modell? Ah, det är bara att kommentera om man är intresserad about that. SEEEEEYAA!

Kommentera en utmaning ni vill att jag ska fotografera.

JAG HAR FÅTT EN IDÉ! En såndär challenge ni vet? Vet inte om man kan kalla det challenge precis men.. Ni kommenterar någonting som ni vill att jag ska fotografera, så gör jag det! (Om det inte är typ; ta kort på ett lejon, JO FÖR DET FINNS JU LEJON HÄR ?) Ah ni förstår. Kommentera alla era knasiga idéer!!!!!!!!!!!! Tänk så kommenterar ingen på detta inlägget nu...... buhu

5. Naturfotograf / porträttfotograf / sportfotograf & varför?

5. Naturfotograf / porträttfotograf / sportfotograf & varför?
Om jag skulle katigorisera mig själv under dessa 3 rubriker blir det nog............................. NATURFOTOGRAF! Då kanske ni undrar varför? Jo, det ska jag berätta för er. 99% av mina bilder är på just.. natur, för det är det som jag tycker är roligast att fotografera helt enkelt. Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så gillar jag att fota med macro, så småkryp är himla roligt att ta kort på. Speciellt spindlar eftersom att jag är fruktansvärt rädd för dom. Jag vet inte varför jag dras till att fotografera dom, för med macro så behöver man gå ganska nära också, så det blir liksom... nära. JAJA. Solen är också himla roligt att fotografera tycker jag allt. Fåglar likaså. Jag har aldrig riktigt fått kläm på det där med porträttfotografering faktiskt. Det är klart jag har fotat porträtt, men inte med reflexskärmar & lampor och sånt. Eller det har jag visst, men det var svårt. Så njae, det kanske inte är min grej. Jag har självklart testat på att vara sportfotograf också, haha. Det är också himla roligt eftersom att man kan fånga roliga ögonblick. Men jag är inte så jättehaj på de där slutartid/inställning/ISO-grejerna. Men med lite övning så kan jag det med.
______________________________________________________________________________________________
JUPP. Bloggen är himla tråkig nu faktiskt. Lite tips&idéer som kan pigga upp det lite kanske? Är mina låtar som jag länkar bra? HAHA, min musiksmak är den bästa.

Den svenska björnstammen.


Snake.

Jag vet faktiskt inte varför jag gillar att fotografera ormar. Men tydligen så gillar jag det, har en hel mapp som jag har döpt till "Snakes". Så ah. Här har ni lite nytagna bilder från idag.
Ormen hade fint mönster.

It's shining like a star.


4. Vilket land skulle du helst vilja åka till och fota & varför?

4. Vilket land skulle du helst vilja åka till och fota & varför?
Så fruktansvärt svår fråga. Jag vill åka överallt, det går verkligen inte att välja ETT land. Jag vill så gärna åka på safari i Afrika & fotografera giraffer, zebror, lejon och elefanter. All natur & alla djur är så himla unika och vackra i Afrika.
Annars är Brasilien inte helt fel. Att glida fram på Amazonfloden och höra alla ljud från djungeln. Australien låter också lockande med all växlande natur. Nya Zeelands natur påminner lite om Norges med fjordar och så vidare, också himla vackert. Tänk er en dimmig morgon på den kinesiska muren i Kina, kan tänka mig att det är himla vackert.
Samtidigt vill jag åka till Kanada och fotografera Rocky Mountains. Ett måste är att åka till Hawaii och fotografera surfare. Jag vill också åka till Bali exempelvis och titta på tempel. ÅH, Jag vill till Jamaica också. Jag vill ta undervattensbilder på Maldiverna också. NI SER? Det finns inget stopp. Jag vill med andra ord resa ÖVERALLT och fotografera.

Apa.

Jag har alltid velat ha en apa. Eller varför inte en panda? NEJ JAG VILL HA EN APA.
Fast, de är finast i naturen där de hör hemma.

3. Macro / Tele?

3. Macro / Tele?

Ja, alltså det beror ju helt på vad man ska fotografera. Personligen så använder jag mitt macro-objektiv mest. Jag gillar hur små grejer kan bli så stora på bild. Men om jag ska fotografera fåglar till exempel så använder jag mig utav mitt tele. Så motivet avgör.
(Haha, hur lyckades jag med att få texterna på bilderna så fruktansvärt olika i storlekarna?)
Macro:
Tele:

Outfit.

Jag vet inte om ni tycker det är roligt att läsa om.. kläder? Men jag lyckades med kläderna idag faktiskt. Trivdes som fisken i vattnet, på't ungefär. (Ser ni mitt hajtandhalsband? FAVVIS.)

Halsband.

Detta är ett av mina bästa köp, allvarligt talat. Är jättenöjd. Fixade lite så det blev ett halsband, PERFEKT! Jag är inte så jättemycket för halsband och såntdär egentligen, utan jag stör mig mest på att de är i vägen. MEN det finns undantag. Sånna kortare halsband, snäckhalsband you know? SÅNNA GILLAR JAG. Detta nya halsbandet får dela favvis-platsen med mitt hajtandshalsband.
Kass bild.

2. Vem är din förebild inom fotografering?

2. Vem är din förebild inom fotografering?

Easy! Mattias Klum. Hans bilder är superfina & han har ett kanonjobb verkligen. För er som inte vet så är han en fotograf på National Geographic och reser världen över och fotar. Hur låter det? AWESOME, right? Hm, ja. Nu vet ni vem som är min förebild.
http://mattiasklum.com/ <--- Kika gärna på hans hemsida om ni vill veta hur hans bilder som han har tagit ser ut.

Vacker.

ÅH, titta vad jag har köpt!!!!!!!

1. Nikon / Canon?

1. Nikon / Canon?
Here we go, första frågan!
Hm, detta är en väldigt personlig fråga egentligen. Jag började att fota med en liten canon-digitalkamera och bytte sedan helt till en nikon-systemkamera. Egentligen så är det nog ingen större skillnad tror inte jag. De har samma funktioner men de kanske är lite olika utformade. Kan man säga så? Har man lärt sig den ena är man nog fast.
Jag kör på Nikon & är nöjd!

Frågor ni kommer få svar på.

1. Nikon / Canon?
2. Vem är din förebild inom fotografering?
3. Macro / Tele?
4. Vilket land skulle du helst vilja åka till och fota & varför?
5. Naturfotograf / porträttfotograf / sportfotograf & varför?
______________________________________________________
Där har ni några frågor som jag slängde ihop och kommer besvara. JUPP.

Dagens otroligt grymma grymmis.


The sky is burnin'.

Att jag alltid ska se massa motiv som kan bli fint i en bild när jag inte har kameran med mig. ALLTID. Himlen var himla fin idag. (HAHA "himlen var himla fin", rolig jag var där.) Det såg ut som om molnen brann, men det hann bli alldeles för mörkt innan jag hade kunnat ta en bild. SJUTTON OCKSÅ. Här skulle det kunna vara en bild på den vackra himlen, men istället får ni en bild som jag tycker är väldigt vacker från sommaren.

The Testament of Teberan.

Jag såg just en film/serie/avsnitt som Mattias Klum har gjort, The Testament of Teberan. VÄRT ATT SE! Den handlar om Borneos regnskogar och att träden skövlas bort himla fort. INTE OKEJ. Det måste göras någonting åt detta snabbt, för snart har vi ingen regnskog kvar alls. Jag vill också resa till regnskogen och dokumentera allt såntdär. Mattias Klum är min förebild typ, fotograf för National Geographic och grejer. Himla fräckt. JUPP. Så ligger det till.

HELGENS BLOGG - AVSLUTAD!

VINNAREN I HELGENS BLOGG-TÄVLING --------> http://emmareinholdsson.devote.se/ GRATTIS!
Det var himla svårt att välja en vinnare, jag har kikat på allas bloggar flera gånger för att komma fram till ett beslut. Jag kommer definitivt ha mer sånna här tävlingar. Det var kul. Funderar på att ha en tävling där man kan vinna en fotografering typ, hur låter det?

Love it.

Jag kommer aldrig få för mycket armband. Glöm inte inlägget precis under!!!!!

HELGENS BLOGG!

Tänkte göra en såndär liten tävling av något slag (vi får se om någon vill vara med). Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att kommentera din bloggadress så bestämmer jag vinnaren efter helgen. Lycka till!

Frog.


2 pictures from Thailand.

Slänger in två bilder från Thailand nu såhär i det kalla vädret, helt oredigerade är de också.

Guitar.


TJENA!
Roligt att du kikar in på min blogg. Jag startade denna bloggen eftersom att jag fotar väldigt mycket och vill dela med mig av mina foton & idéer. I hope you enjoy it!

RSS 2.0